Puro seçiminiz, yakışınız, mideişleminiz ve keyfine vardığınız tüm tatlar top size özeldir. Ancak yine bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç nöbetçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda hasetn her saatinde midemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize için, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Ika El prodüksiyonı Karayip purolarda midemeden önce nemliliğini kontrolör eylemek gerekir. Bu Toscanello midein muteber bileğil. Toscanello severler damak zevklerine için farklı gönen oranlarında midemeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da deneme yüzılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim yaşamsal bir kural var. Puro sadece amma sadece kokusuz felaketle yakılır! Puro her mevsim ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabil benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabil işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro rağbet ve ilgi icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde andıran. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken yalaz puroya direk kontak etmemelidir. Ateşin maviliği purodan beş altı münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cihetı kırmızıya döndüğünde kızartma işlemlemini çıbanardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 mesabe eğimle, aleve tam kontak etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemlemi yaparken tüm ayak tabanığın hemayar yanması gerektiği midein puroyu aynı zamanda intizamlı bir şekilde 360 mesabe döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna doğal alevli çakmalara için beş altı daha uzakta tutmanızda kâr var. Zira, bu tempo çakmaklar çok nüfuzkârdür ve aşkın andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma işlemlemi doğal alevli çakmaklarla, beş altı mevsim alabilir. Bu süre size hengâm kaybı kabil çekmeceükebilir amma puro götürüm ve mesai icap. 5- İyi Yandığını Muayene Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma işlemleminden sonra münasebetsiz çevirip yüzünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya rahatçe çevre üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm kadem kıpkırmızı ise yakma işlemlemini çıbanarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her cihetı tam yanmamışsa, yani tüm kadem kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu ağızınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ıvır zıvır soluk daha çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yeğniçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz mideime müheyya. Pekâlâ ya siz müheyya mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkuzguni çıkuzguni mideilmeli. Alacağınız her soluk ortada en azcaından 40 saniye aylamak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabil midemeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı mideimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yemeden içmeden hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı midemeye devam ederseniz, puro o denli ateşlaşır ki hiç mideilemeyecek duruma gelebilir. ıvır zıvır bir uyarı: Puro, sigara kabil ciğere çekilmez. Esrar rahatçe ağıza doldurulur ve kâm almaçların dumanla tembihlmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çısütsüzın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca rağbet gösterdiğinizin bir işlemaretidir. Sönen puronun küllerini bir güzel temizleyin. Bunun midein kürdan kabil bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri bir güzel temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim midetiğim Toscanello midein baştan yakma sıkıntı örgütleme etmez. Ancak mülkiyet prodüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda meraret hissedeceğinizi belirtmek isterim.

şayet puro nitelikli bir puro ise 15 sene hatta daha uzun bir süre de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabil puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve katiyen şgeri olan 2 kuralı medlulız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın dünyaın hararet dereceıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız dünya sıcaklığının 16 ila 18 mesabe ortada evetğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Sülale ortamında bu sıcaklığı yakalamanız olabildiğince zordur. Bu yüzden dünya sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza icap yoktur. Lakin kuşkusuz şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza dünyaını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda hiçbir sıkıntı ile muhaliflaşmazsınız. Muhafaza dünyaı sıcaklığında cins sıkıntı dünyaın soğuk bileğil aşkın sıcak olmasıdır. Çünkü muhafaza dünyaı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile muhaliflaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise muhafaza dünyaının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet aşkın kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Lacerem gönen muhafaza dünyaı sıcaklığına için değiş tokuş gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza dünyaı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir çevre geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta çevre geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza dünyaının çevre geçirmemesi ve buna rabıtlı olarak da kutu mideindeki gönen ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak midein anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı esenlayacak katiyen çevre geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En güzel humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları katiyen çevre geçirmedikleri midein öbür rakiplerine yüce üstelik atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.